Фрлена кошаркарска топка од 126 м

Фрлена е кошаркарска топка од 126 нормално во слободен пад, и падна како што треба. Веднаш потоа фрлена е од истата височина друга топка, но овој пат е применето магнус ефект и нешто чудно се случи.

Магнус ефектот (именувана по Heinrich Gustav Magnus ) прилично интересен ефект има можност со помош на ротирање во случајов (кошаркарска топка) добива крилја или пак едра кај бродовите. Погледнете го видеото!

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.