Горила по 5 години се среќава со неговиот одгледувач

Во последно време сигурно се повеќе имате слушано за грубоста кон дивите животни. За да не се фокусираме многу кон негативните случки и што поскоро да ги подзаборавиме, свртете го вниманието кон оние позитивните.Англискиот конзервационист Дамјан Аспинал беше во можност да врати неколку горила во нивната животна средина, се разбира со помош на Аспинал Фондацијата.
Дамјан се грижеше за горила именувано Квиби, цели 5 години, потоа го врати во неговата стара животна средина за да си продолжи со неговиот нормален живот. По неколку години Дамјан се решил да се врати на местото каде што го оставил Квиби. Тој ја изгуби вербата дека повторно ќе се сретне со неговиот другар Квиби, но сепак неговиот пријател горила се појавува одеднаш од џунглата. Кога се најдоа почнаа да се однесуваат како татко и син. Сето ова е снимено. Овој убав момент ќе можете да го погледнете!

 

 

 

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.