ВИЗАНТИСКИТЕ ПЕЧАТИ ОД СКОПСКО КАЛЕ

Проф. д-р Роберт Михајловски од Универзитетот Ла Тробе во Мелбурн, Австралија ќе одржи предавање во вторник

(15 септември), 12:00 часот, Археолошкиот музеј на Македонија, на кое ќе ги презентира резултатите од проучувањањето на византиските печати пронајдени при археолошките истражувања на тврдината Скопско Кале.

 

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.