КОНЕКЦИЈА Изложба на Жанета Гелевска Велјаноска – Жани

„Конекција“ e насловот на изложбата што сам по себе сугерира симбиоза на најважните вредности во животот, како и во уметноста. Жани ги повикува гледачите на нов поглед на поимот „заедништво“. Со своите дела, како и во животот Жани комуницира продуховеност, промисленост и доследност, овојпат во комбинирана техниката на платно, со вметнување колажи, стари фотографии од минатото заедно со модерните форми од сегашноста.

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.