Уметност со торти и слатки

Марие има 21 година  архитетка од Москва, студира уметност во Париз ,,Malaquais”.Има студирано на три различки факултети во Париз (Alain Ducasse, Michalak и Bellouet Conseil) и интерно во школо за готварство  Antonio Bachour во Мајами. За повеќе од две години креирала архитектонски колачи ( Колачи во вид на објекти ). Самата си создала модели и калапи. Одпосоле почнала да креира композиции и на крај креирала свој вид на торти. Марие во моментов работи во Москва како шеф во слаткарница, времето максимално си го искористува во слаткарницата. Во иднина сака да си основа сопствена пекара во Париз

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.