Куќата е направена со помош на 3D принтер во рок од 24 часа за помалу од 11000 долари

Изградба на куќа трае одприлика 3 месеци. Yet е фирма од Сан Франциско која гради куќи во рок од 24 часа со помош на 3D принтер.
Куќата е лоцирана во Русија, и е 38 m2 и е направена од Apis Cor. Компанијата е специјализирана за градење на куќи со помош на 3D принтер, тие успеаа да изградат куќа за 24 часа! Доволно е да се постават темелите и да се намести принтерот во средината, и материјал потребен за градбата и работата ќе биде завршена за 24 часа. Предвидено е дека оваа градба може да издржи 175 години … Но сепак тоа не нај возбудливиот дел. Што мислите колку би чинела куќа изградена од 3D принтер? Да цената е околу $10,000. Погледнете ги сликите и видеото подоле.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.