Завчера Елон Маск го претстави Tesla Semi и Roadster v2

Илон Маск на 16-ти овој месец, го претстави новиот долго најавуван камион (Tesla Semi), кој со едно полнење може да помине 804km (500m), од 0-100 забрзува за фантастични 5 секунди. Овој камиот има по еден мотор на секое тркало, има прва помош дел во кабината, аутопилот систем и тн. И на големо изненадување го објави и долго најавуваниот Родстер. Родстерот од 0-100 развива за 1.9 секунди и со едно полнење може да помине 960km (620m). На првото видео ќе видите кратко најавување од 9 минути.

И нај возбудливото видео, тестирање на Родстерот

 

 

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.