28 Ноември во МНТ Тероризам

Тероризмот е присутен како тиранија на стравот кој ги корумпира и брутализира секојдневните аспекти на нашите животи и тука се поставува основното прашање, дали тероризмот е и наша антрополошка зададеност. Ова се само дел од тезите и дилемите кои овој текст ги поставува, низ едно комично видување фокусирано на обичните луѓе во кризни ситуации и во ситуации каде што постои висок притисок врз нив. Драмата фрагментарно напишана, во пет навидум неповрзани приказни, во себе носи една непредвидливост и динамичност карактеристична за делата на руската апсурдна комедија од почетокот на минатиот век.

Повеќе информации на МНТ вебстраната кликнете тука

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.