MAMMA MIA!

Времетраење: 180 минути |со пауза|голема сцена

Музика и текст: Бени Андерсон | Бјорн Улвеус | текст: Кетрин Џонсон | по приказната на: Џуди Крејмер
Режисер: Наташа Поплавска

Проектот се реализира во копродукција помеѓу Македонски народен театар и Prospot d.o.o./Presented by Arrangement with Music Theatre International/Europe.
Mamma Mia! was originally produced in London by Judy Craymer, Richard East and Björn Ulvaeus for Little Star in association with Universal.
Дополнителен материјал и аранжмани: Мартин Коч
Music published by Universal Music Publishing Group

Препев и превод: Тина Трпкоска
Диригент: Бисера Чадловска
Кореограф: Олга Панго
Сценограф: Александар Дениќ
Костимограф: Роза Трајческа – Ристовска
Дизајн супервизор: Емил Петрo
Дизајн на звук: Бојан Угриновски
Дизајн на светло: Милчо Александров, Горјан Темелкоски

Извршен продуцент: Симона Угриновска
Инспициент: Вукица Александрова

Вокални корепетитори: Сара Николовска и Ана Костадиновска
Корепетитор на солисти и хорски ансамбл: Билјана Петровска

Повеќе на следниот линк

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.