Мултимедијална танго вечер: изложба, проекција, милонга!

Почитувани вљубеници во уметноста,
„Фамилија Тангови“ и Дом на култура „Кочо Рацин“ – Скопје, ве покануваат на веќе традиционалниот настан од мултимедијален карактер – четврта година по ред, во кој во пресрет на 14ти февруари ја славиме љубовта преку уметноста.
Оваа година можете да проследите:
19:30 Отворање на изложба
20:00 Проекција на документарниот филм „Танго негро: Афричките корени на тангото“, во режија на Дом Педро (Филм кој зборува за влијанието на афричката култура и музика во процесот на настанување на тангото во Аргентина и Уругвај поради големиот број на афрички робови кои ги населувале овие простори во тој период….)
21:30 Милонга – танго игранка на која се поканети сите танго танчери но добредојдени се и оние кои не танцуваат
Галерија КО-РА се наоѓа во поренашно Дом на градежници – спроти Гимназија „Јосип Броз – Тито“
ВЛЕЗОТ Е СЛОБОДЕН!

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк