Помен за големиот македонски рокер

Вчера се одржа помен во чест на Симеон Иванов- „Канго“ (од родовскиот прекар на неговото семејство: Кангаловци од кочанското маало Доклевец). Неговите пријатели,познаници и другари се собраа во кафич и читаа поеми посветени на нивниот пријател и другар. За повеќе информации за Симеон може да прочитате на Wikipedia кликнете на линкот тука.

Во продолжении направивме видеa кратки и ја доловивме тажната атмосвера.

 

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк