Градот УБАВ Отворање на Skopje – street art & graffiti gallery

Во рамките на проектот „Градот Убав“ ќе се реализира првата отворена галерија на урбана уметност во постоечки архитектонски контекст. Задоволство ни е да ве поканиме на нејзиното отворање, на 17 јуни 2018-та година, во 20:00 часот во сутеренот на ГТЦ (автобуската постојка).

Иницијатор на овој настан е архитектот и уметник Филип Конески, а организатори се Младинскиот културен центар, Град Скопје и Градски трговски центар – Скопје.
Проектот е дел од програмата CreArt (Network of Cities for Artistic Creation).

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк