Магдалена Ризова 25 години како професионален актер

Денеска (14 април, сабота) Театар Комедија свечено ќе ѝ посака добредојде на Магдалена Ризова

Share Button
Повеќе

Биографија на ВЕРЕВЕРЕ-ЛАЈКИНГ ГНЕПО

Биографија   ВЕРЕВЕРЕ-ЛАЈКИНГ ГНЕПО е родена на 1 мај 1950 год во Бонде, Камерун. Живеела на Брегот на Слоновата коска

Share Button
Повеќе

ВЕРЕВЕРЕ ЛАЈКИНГ, Брегот на слоновата коска (Африка)

Еден ден Човекот реши да си постави прашања себеси пред огледало (публика)

Share Button
Повеќе

27 март 2018 – Светскиот ден на театарот / Известување до македонските медиуми

Оваа година е јубилејна година за меѓународната мрежа на ИТИ УНЕСКО, мрежата слави седумдесет години

Share Button
Повеќе

Македонската порака по повод Светскиот ден на театарот, 27 март 2018

Во услови на исклучително загадена духовна средина кога тривијалноста на примитивен начин агресивно се промовира како

Share Button
Повеќе

Претстави на ДАТ Мали а Големи

Детскиот алтернативен театар „Мали а големи“ се претставува со три нови претстави: ЗЛАТНОТО ЈАБОЛКО и ТРОЈАНСКАТА ВОЈНА, МОСТ и НАСЛОВ.

Share Button
Повеќе

Бракот е брак

БРАКОТ Е БРАК е невообичаена комедија преку која можете да ѕирнете зад кулисите на театарот.

Share Button
Повеќе

Првин ќе ме земеш, после ќе ме…

УРНЕБЕСНА КМЕДИЈА во која на средба „НА СЛЕПО“ во едно реално шоу се сретнуваат Ѓорѓи Мучев

Share Button
Повеќе

MAMMA MIA!

Времетраење: 180 минути |со пауза|голема сцена Музика и текст: Бени Андерсон | Бјорн Улвеус | текст: Кетрин Џонсон | по

Share Button
Повеќе