Европскиот ден на уметничка креативност

Град Скопје, на 21 март 2018 год. ќе го започне одбележувањето на “Европскиот ден на уметничка креативност“,

Share Button
Повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за поддршка и промоција на предлог проекти за реализација на Програмата за развој на креативните индустрии

Програмата за развој на креативните индустрии „7.СКОПЈЕ КРЕАТИВА 2018” треба да обезбеди промоција на вредности, производи и услуги од

Share Button
Повеќе

„ЈОIE DE VIVRE“ – Изложба на Калина Брајковска во четврток во МКЦ

На 22.02.2018 (четврток) во рамки на Младинскиот Културен Центар (МКЦ) во Скопје, со почеток во 19:00 часот, ќе биде отворена

Share Button
Повеќе

Мултимедијална танго вечер: изложба, проекција, милонга!

Почитувани вљубеници во уметноста,

Share Button
Повеќе

Најновата двојазична збирка на Vladimir Martinovski

Најновата двојазична збирка на Vladimir Martinovski, „Сонувани и будни бесни/Dream and awaken poems“ веќе е достапна во книжарниците низ Скопје. Едно

Share Button
Повеќе

The Bridal Fashion Night

По шестти пат на 6 февруари, 2018 во „Скопје Мериот Xотел“ идните невести ќе го одбираат совршениот

Share Button
Повеќе

“Гуш и Бац” Јазикот На Ерато

Драги пријатели, Ве поканувам да бидете дел од еден убав и интересен хуманитарен настан.

Share Button
Повеќе

На секој му треба топлина – Стопли Срце

Ајде да помогнеме! Идат зисмки денови и има луѓе на кои можеме да им помогнеме!

Share Button
Повеќе

Скопје, кандидат за „Европска престолнина на култура“

Младинскиот културен центар е дом на на промотивниот проект „Европска престолнина на културата“ кој од 26 јули

Share Button
Повеќе