Спој на вкусови, идеи, креативност – Емин Џијан и „Neuland Sensorium“

Интересно, необично, несекојдневно, атрактивно, модерно, футуристично…

Share Button
Повеќе

„Гротеска“ – нова филмска музика со Македонската филхармонија

Под наслов „Гротеска“, на 26 јануари во Домот на АРМ во 20 часот, Македонската филхармонија приредува несекојдневен музички настан. Под

Share Button
Повеќе

„Клецмер фешта“ со виртуозот на кларинет Исмаил Лумановски и Македонската филхармонија

Македонскиот и светски виртуоз на кларинетот Исмаил Лумановски, кој годиниве наназад живее и твори во центарот на културата Њујорк, ќе

Share Button
Повеќе