СКОПСКО ЛЕТО Ве поканува на театарската претстава

По повод одбележувањето на 65 годишнината на Албанскиот театар од Скопје

[su_slider source=”media: 958″ limit=”1″ link=”custom” width=”640″ height=”900″ title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”1″ speed=”0″][su_slider source=”media: 157,156,155,154,153,152″][/su_slider]

УТРЕВЕЧЕР во програмата на СКОПСКО ЛЕТО 2015 ќе имате можност да ја проследите театарската претстава “ПОД МАСАТА” од францускиот илустратор, сликар, писател, режисер и актер РОЛАНД ТОПОР.

 

Во режија на Билге Емин.

 

Сценограф: Нурула Тунџер

Костимограф: Марија Пупучевска

Композитор: Кокан Димушевски

Кореограф: Кренаре Невзати-Кери

 

Улогите ги играат: Мирлинда Саит, Фисник Зеќири, Илбер Муртези, Зарије Јонузи, Хамди Рашити.

 

14.07.2015 ВТОРНИК, Театар ”Комедија”, во 22:00 часот.

 

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк