26 јули – „МКЦ за Скопје“

„МКЦ за Скопје“ е настан со кој ќе ја одбележиме 52-та годишнина од скопскиот катастрофален земјотрес.
Трагичен настан кој не потсетува на солидарноста на скопјани, на солидарноста кон Скопје, на силата и сплотеноста на луѓето што го сакаат Скопје.

[su_slider source=”media: 1212,1213,1214″ limit=”3″ link=”lightbox” height=”880″ responsive=”no” title=”no” centered=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”1″ speed=”5000″][su_slider source=”media: 1004″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”360″ height=”560″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″ speed=”0″][su_slider source=”media: 157,156,155,154,153,152″][/su_slider]

На 26 јули, недела, во МКЦ со почеток од 20 часот, ќе се одржи изложба на младиот македонски уметник Иван Петрушевски – Флим, со наслов „Херои и нули“, потоа следува проекција на документарниот филм за култните Леб и сол, „Каша“, во режија на Дарко Марковиќ, па концертен настап на групите Sethstat & Мирко Попов, Khara и Сусијат.

Се гледаме на 26 јули.
Во МКЦ.
За Скопје.

 

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.