ТОПОЛ ЧАЈ И МЛЕКО СО КАКАО-НАЈПОЛЕЗНИ ВО ГОРЕШТИНИТЕ

Пијалаците треба да се со максимум 40 степени, за да се изедначи температурата на телото со животната средина.
[su_slider source=”media: 1227″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”780″ height=”580″ responsive=”no” title=”no” centered=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”1″ speed=”0″][su_slider source=”media: 1004″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”360″ height=”560″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″ speed=”0″][su_slider source=”media: 157,156,155,154,153,152″][/su_slider]

И толи, и ледени пијалаци се опасни во жештина, уверуваат лекарите.
Најлесно ќе се надминат жешките летни температури со билен или зелен чај, кој е максимум 40 степени, како и ладни свежо млеко со какао. Има и трета опција: чај со млеко.
Овие пијалаци го одржуваат тонусот на мускулите и ги зацврстува, ги зголемува резервите на течности во организмот и така го намалува ризикот од дехидрација, а со млекото ќе си набавите калциум, магнезиум, калиум и други минерали кои се ослободуваат при потењето.
Топлиот чај и млако млеко ќе ја избалансира вашата температура со онаа на животната средина и така ќе се поднесуваат полесно високите температури.

И уште: не заборавајте да пиете многу вода – околу 1,5 л дневно!

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.