ИСКРЕНИ ДЕЦА ШТО ЌЕ ВИ ГО СТОПАТ СРЦЕТО…

Јапонскиот Црвен крст постави за цел да откријат дали децата ќе ја направат вистинската работа.Тие ги тестираат ставајќи до нив еден странец на кого му паѓа неговиот паричник. Што ќе направат децата со причникот? Дали ќе му го вратат на странецот-сопственик? Ќе ја игнорираат ситуацијата, или нешто друго?!
Резултатите се “слатки” и за гордеење во најмала рака!

Што мислите дека вашето дете ќе се направи во оваа ситуација?

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.