КРЕАТИВНА ЛИКОВНО – ПОЕТСКА РАБОТИЛНИЦА СО ЖИВКО ПОПОВСКИ – ЦВЕТИН

Вечерва со почеток во 20.00 часот, во сопската кафе-книжарница ВЕШТИЦА, ќе се одржи креативна работилница со македонскиот „амбассадор на мирот“, химанист и ликовен уметник – Живко Поповски – Цветин.

На оваа работилница ќе можете да научите некоја од сликарските техники на Цветин, да го видите во живо создавањето на неговата уметност, да слушнете ред-два убава поезија, и секако да го испиете вашиот омилен пијалак во друштво на овој непресушен креативец.

 

[su_slider source=”media: 1483,1482,1481″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”580″ height=”420″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”13″ speed=”7000″][su_slider source=”media: 1004″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”360″ height=”560″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″ speed=”0″][su_slider source=”media: 157,156,155,154,153,152″][/su_slider]

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.