Проекција на филмот „The Conformist“

Марчело Клеричи е кукавица, кој својата потреба за припадност, ја реализира со отсуство на карактер и својот живот го живее конформистички, прилагодувајќи се на другите. Така, тој се согласува да ја изврши наредбата на фашистичката влада, за убиство на еден политички бегалец, кој e негов поранешен ментор и пријател.

[su_slider source=”media: 1602″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”460″ height=”740″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”1″ speed=”0″][su_slider source=”media: 1004″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”360″ height=”560″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″ speed=”0″][su_slider source=”media: 157,156,155,154,153,152″][/su_slider]

Режисерот, психолошки профилирајќи го Клеричи, наведува дека конформизот на Клеричи, потекнува од неговата латентна хомосексуалнсот.

Филмот е предлог на контрашката публика.
Повелете!

Ден: 22 јули 2015

Место: Малата сала од Домот на Културата
Почеток: 20:00h
Влез: Слободен.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=LdBPuT1lmgQ” controls=”no” showinfo=”no” rel=”no”]

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.