НАСА, снимила звуци од планетите

Сите ние кои сме виделе слики од вселената презентирани од НАСА, тоа сигурно биле прекрасни слики од галаксии, сонце, планети, метеори итн. Но всушност дали постои звук во вселената?! ДА! NASA има снимено во периодов звуци од вселената, тоа се пулсирања на електро магнетни вибрации. Овие звуци се снимени и трансформирани за да може човековото уво да ги слушне. Па да ги слушнеме звуците кој се 100% реални ништо нема додадено, тоа се звуци од мистериозните светови кои постојат во вселената.

Звуци од Сатурн

[su_youtube url=”https://www.youtu.be/Sh2-P8hG5-E” width=”720″ height=”520″ responsive=”no”][su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=EIsauUFIguE&feature=youtu.be” width=”640″ height=”320″ responsive=”no”][/su_youtube]

Звуци од Миранда

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=y486QawTdVk” width=”720″ height=”520″ responsive=”no”][su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=EIsauUFIguE&feature=youtu.be” width=”640″ height=”320″ responsive=”no”][/su_youtube]

Звуци од Нептун

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=rwnpXll_A_E” width=”720″ height=”520″ responsive=”no”][su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=EIsauUFIguE&feature=youtu.be” width=”640″ height=”320″ responsive=”no”][/su_youtube]

Звуци од планетата Земја

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=NhAXIjJ56xE” width=”720″ height=”520″ responsive=”no”][su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=EIsauUFIguE&feature=youtu.be” width=”640″ height=”320″ responsive=”no”][/su_youtube]

 

 

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.