Фрлена кошаркарска топка од 126 м

Фрлена е кошаркарска топка од 126 нормално во слободен пад, и падна како што треба. Веднаш потоа фрлена е од истата височина друга топка, но овој пат е применето магнус ефект и нешто чудно се случи.

Магнус ефектот (именувана по Heinrich Gustav Magnus ) прилично интересен ефект има можност со помош на ротирање во случајов (кошаркарска топка) добива крилја или пак едра кај бродовите. Погледнете го видеото!

[su_youtube url=”https://youtu.be/2OSrvzNW9FE” width=”720″ height=”520″ responsive=”no”][su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=EIsauUFIguE&feature=youtu.be” width=”640″ height=”320″ responsive=”no”][/su_youtube]

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.