15 ДОБРИ УЛИЧНИ РЕКЛАМИ

Овие реклами се доказ дека не е потребно една реклама да биде скапа за да го добие нашето внимание…
Погледнете ги следниве слики и ќе се уверите дека за рекламата силно да делува, е доволно да биде паметна и да се принесе на иновативен начин . Тротоари, пешачки патеки , подвозници и надвозници се најатрактивните места за провокативни пораки и стануваат дел од уличната уметност.

1. Гладен Хомер Симпсон

2. Оваа провоцира размислување… рекламата нагласува колку е тешко на улица.

3. г-дин чист …

4. Билборд кој е и рампа

5. Фантастична закрила на улична шахта.

6. Овој цртеж не информира само социјална порака, дава и интересна перспектива на скалите.

7. Идејна сама по себе, оваа реклама е и итро проектирана на мостот.

8. На патот – нешто многу различно.

9. Доста итро измислени линии на пешачката патека.

10. Морското чудовиште и неговата невина “жртва” на улична фасада.

11. Клупа за одмор.

12. Рачки во транспортот или часовници?

13. Уште една “клупа”.

14. Навистина освежувачки тушеви.

15. Реклама пеколно спектакуларна.

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.