УМЕТНИЧКИТЕ ДЕЛА НА ЏУЛИЈА БЕРНАРДЕЛИ

Почнувајќи со талогот од кафе, Џулија Бернардели создава прекрасни уметнички дела со помош на храната. Италијанската уметница создава сложени слики кои изгледаат како да биле создадени од истекувања или траги од лажица.

Портрети, животни и морињата се појавуваат толку лесно стокмено што тие изгледаат како да се само случајност. Но, тоа е убавината на овие чудни композиции кои навистина ја покажаа неверојатната вештина на Бернардели.

Бернардели има дарба. Потенцијалниот материјал го осмислува и го претвора во нешто извонредно. Таа не ја планира нејзината работа однапред и му верува на својот инстинкт.

10404181_971841489504010_7327612423842833882_n
10430827_971841722837320_3909242920480757942_n
10464404_971841586170667_5774833049371663127_n
11036077_971841592837333_4588058034644990322_n
11053175_971841492837343_3508575510589325942_n
11222345_971841696170656_6839268796687933063_n
11707796_971841642837328_6739836658173481122_n
11742644_971841669503992_5423320560246056248_n
11742862_971841746170651_4021765556858674254_n
11745860_971841656170660_3358862566353403275_n
11751951_971841496170676_3847644004249250494_n
11751951_971841606170665_6013071202471688507_n
11755731_971841572837335_4015917451566088490_n
11755924_971841632837329_7324863670692459526_n


За повеќе прекрасна слики, следете ја Џулија Бернардели на нејзиниот инстаграм.

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.