Архитектонските дела на Minty Sainsbury

Уметникот Minty Sainsbury го привлекуваат прецизно и монохроматски познати архитектонски дела скриени од

страна на празни силуети на згради. Со оваа техника се дава акцент на конструкциите кои ги подготвува да станат центар на овие креации.

 

11811576_724076737697427_1590975808737964253_n
11011198_724076744364093_8223775270272198627_n
11011683_724076741030760_1901342953756800500_n
11169168_724076731030761_3842718349053195568_n
11695908_724076711030763_4514034453027274794_n
11760046_724076734364094_2706327219404821705_n
Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.