Концерт на Стефан Миленковиќ и Танго Компас на јубилејното 55-то Охридско Лето

Се ближи долгоочекуваниот концерт на Стефан Миленковиќ и Танго Компас на јубилејното 55-то Охридско Лето.

[su_slider source=”media: 2140″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”500″ height=”340″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”1″ speed=”0″][su_slider source=”media: 1004″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”360″ height=”560″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″ speed=”0″][su_slider source=”media: 157,156,155,154,153,152″][/su_slider]

Во Античкиот Театар во Охрид, со почеток во 21 часот, на 1-ви август, проектот Танго Компас ќе се претстави пред македонската публика со маестрално танго доживување.

Стефан Миленковиќ на виолина, Марко Хатлак на хармоника, Марко Чрнчец на пијано, Лука Херман Гајзер на контрабас и специјалната гостинка Ана Безјак – вокал, се повеќе од подготвени да ги опијат посетителите со супериорна танго изведба.

На програмата се дела од Астор Пијацола, Ричард Галијано, Матос Родригез, Франсиско Канаро, Хуан Карлос Касерес, а за целосно доживување на огнената танго магија, на сцената ќе се појави и професионална танцова двојка.

Предводени од еден од најголемите виолинисти на денешницата, Стефан Миленковиќ, Танго Компас нудат неповторлива интерпретација на тангото.

Оваа 1-во августовска ноќ и Античкиот театар во Охрид се идеална консталација за пречек на виртуозните музичари.

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.