Математика на односите меѓу мажот и жената

Математика за двајца

Паметен маж + паметна жена = романса

Паметен маж + глупава жена = авантура

Глупав маж + паметна жена = брак

Глупав маж + глупава жена = бременост

 

Математика во канцеларија

Паметен шеф + паметен вработен = профит

Паметен шеф + глупав вработен = продуктивност

Глупав шеф + паметен вработен = покачување

Глупав шеф + глупав вработен = прекувремено

 

Алгоритам на набавките

Еден маж ќе плати 2000 ден. за облека од 1000 ден., која му треба.

Една жена ќе плати 1000 ден. за облека од 2000 ден., која не и треба.

 

Општа статистика

Една жена се грижи за иднината, додека си најде маж.

Еден човек не се грижи за иднината, додека сретне жена.

Победник е мажот кој заработува повеќе пари отколку неговата жена што може да потроши.

Победничка е жената што успеала да се сретне со овој маж.

 

Равенка на среќата

За да си среќна со еден маж, треба многу добро да го разбираш и малку да го сакаш.

За да си среќен со една жена, треба многу да ја сакаш и да не се обидуваш да ја разбираш.

 

Парадоксот на долговечноста

Женетите мажи живеат подолго од ергените, но почесто се подготвени да умрат.

 

Динамика на промените

Една жена се мажи со еден маж со надеж да го промени, но не успева.

Еден маж се жени со една жена со надеж дека таа нема да успее да го промени, но токму тоа се случува.

 

Техника на дискусијата

Една жена секогаш го има последниот збор во секоја дискусија. Што и да каже еден маж по овој последен збор, тоа ќе биде почеток на нова дискусија.

 

Забелешка:

Материјалот е наменет за паметна жена која сака да се осмели, или за паметен маж кој може да го поднесе.

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.