Шверц на дрога преку Гулаб

Шверцот на дрогата зазема нов правец, почна да се шверцува дрога дури и со гулаби. Во La Reforma Penitentia во San Jose затворскиот чувар забележал чуден дебел гулаб. Има дебели гулаби, но овој им изгледал многу чудно.

 

Ја посматрале големината на гулабот, го фатиле и констатирале дека носел торба со патент – во која имало дрога… Гулабот бил трениран за оваа намена.

Изјавил управникот на затворот  Paul Bertozzi

Најинтересниот момент е дека гулабот бил натоварен со 14 грама кокаин и марихуана. Тоа е голема тежина за гулаб. Колку само креативни станале дилерите и колку се досетливи за да им текне како да бидат тешко откриени.

 

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.