Свечено затворање на јубилејното 55-то издание на фестивалот Охридско Лето

На 20 август, со почеток од 21:00 часот, во Долни Сарај (Охрид), Театрска претстава „Фигурае Венерис Хисториае“ од Горан Стефановски свечено ќе се затвори јубилејното 55-то издание на фестивалот Охридско Лето. Претставата е во режија на Александар Поповски, а е во изведба на Словенечки народен театар, Драма Љубљана. Сензацијата на театарската сцена надополнета е со музиката на Кирил Џајкоски.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=qqgaEmJyNRg” width=”720″ height=”520″ controls=”no” showinfo=”no” rel=”no”][su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=l5eyLMASbkE” width=”720″ height=”520″ controls=”no” showinfo=”no” rel=”no”][/su_youtube_advanced]

 

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.