Забавна улична уметност од Дејвид Зин, која децата ја обожаваат

Уште од 2001-та година, уметникот и илустратор Дејвид Зин низ улиците на Ан Арбор – Мичинген создава привремени цртежи со креда и јаглен. Дејвид секој свој уличен цртеж го импровизира на лице место, а со тоа уличните предмети ги прави позабавни. Овие цртежи будат голем интерес кај децата од Мичинген, со кои Дејвид често прави уметничко-креативни работилници преку кои ја разгорува детската фантазија и креативност.

Погледнете за што станува збор.

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.