Необично пријателство помеѓу волк и мечка, документирано од финскиот фотограф Ласи Раутјајнен

– „Навистина е необично да се види волк и мечка како другаруваат“, вели финскиот фотограф Ласи (56) кој ги има овековечено овие моменти од дивината. Оваа сива волчица и овој кафен мечок биле забелешани како десет дена по ред секоја вечер, поминуваат по неколку часа заедно помеѓу 8 часот навечер и 4 часот наутро. Тие дури и си ја делеле храната.

– „Никој не може точно да знае како и зашто волчицата и мечокот се спријателиле“, изјави Ласи – „Јас мислам дека можеби и двајцата како младенчиња биле сами и малку несигурни како да преживеат како единки… убаво е да се споделат вакви ретки настани од дивината кои никогаш не сте очекувале дека ќе ги видите“.

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.