Вака изгледа јазичниот ѕид на срамот во Македонија!

Општина Битола сакала да му укаже чест на авторот на првата македонска граматика, но задолжените за реализација сториле две тешки печатни грешки.

 

Јадете ли вие костенливо т.е. јаткасто овошје? 🙂

 

Може ли некој да ми каже каде е Ѓевгелија?!

 

А помаранџа имате?!

 

Сака ли некој да купи многу убаФ саХат?

 

Најсреќен нека е ЏиН, се најубаво!

 

Веднаш исперете ја вашата валкана облека!

 

Купивте ли од новата сорта на праски?

 

Сите патишта (в)одат кон селото…

 

Штампање на дресови, тренерки… Дизајн по ваша Ѓелба!

 

Со каква пица да ве послужам?… Со патлиЖан пиперки печурки (Вегетаријана), или со кулен кашкавал печурки (Кулинарка)! Ќе сакате ли да нарачате за подоцна пршутарка и фурналинка?!

 

Онаму каде што не треба надреден знак, токму таму ќе ставаат.

 

Oвa ме пoтсети декa мoрaм дa си купaм некoлку.

 

Изгледа -ски станува -сќи…

 

 

Пилешко на пат накај дома.

 

Време беше!

 

NO прима 🙂

 

Сестрата на докторот ја побаравте?!

 

Ајде, очи соколови, да видиме кој ќе најде повеќе “писмености”!

 

Палете патиките!

 

Има печат! Валиден документ е!

 

Се прашувам кој претседава со овој куќен совет!

 

РаботниЦка нема никогаш да најдат!

 

Беснило ќе те фати гледајќи!

 

О?А?

 

Струшка магија!

 

 

Џумбриња! 🙂

 

Вквите?!

 

Побρзајте!

 

БоК!

 

За среќен ден!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.