Свечено отварање на Струшки вечери на поезијата 2015

Денес од 20:30 часот е официјалното отворање на Струшките вечери на поезијата 2015 со кратка церемонија каде

традиционално се чита песната „Т’га за југ“ која ја напишал предводникот на македонската современа поезија Константин Миладинов. По рециталот на актерите Роберт Велјановски и Арна Шијак, следи свеченото палење на фестивалскиот оган.

[su_slider source=”media: 3318″ limit=”1″ link=”lightbox” height=”720″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″ speed=”0″][su_slider source=”media: 1004″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”360″ height=”560″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″ speed=”0″][su_slider source=”media: 157,156,155,154,153,152″][/su_slider]

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.