Фестивал на улични свирачи – Нови Сад

Овогодинешниот 15 јубилеен Фестивал на улични свирачи (Festival uličnih svirača) ќе се одржи од 3 до 5 септември, каде што како и секоја година во духот на уличната уметност и културата во својата средина уметниците од повеќе земји, региони во светот ќе пробаат да ја разбудат новата и свежа енергија во Градот.

 

 

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.