40. MOT 2015

По 40-ти  пат Младинскиот Културен Центар од 23-28.09.2015 година ќе биде домаќин на Интернационалниот театарски фестивал.

Програма:

23.09. (Среда)
20:00 МОБ Пред/„Алијас“ Женева (CHE)
22:30 МКЦ Комплекс Ристиќ/СМГ Љубљана, ХНК Ријека, БИТЕФ Белград; MOT Скопје (SLO, CRO, SRB, MKD)

24.09. (Четврток)
12:00 МКЦ MOT конференција – панел 1
20:00 МОБ Самовили/Гогољ центар Москва (RUS)
23:00 МКЦ Време на забава/Театарска трупа „Гнев“ Скопје (MKD)

25.09. (Петок)
12:00 МКЦ MOT конференција – панел 2
19:00 МКЦ Моќта на театарот – 40 години MOT – презентација на книга
20:00 МКЦ Друга страна/Танцов театар „Лидија Литос“ Атина (GRC)
22:00 Музеј на холокаусот Солун, град на духови/Tеатарот на навигаторот Цветко Скопје (MKD)

26.09. (Сабота)
12:00 МКЦ MOT конференција – панел 3
18:00 МОБ Федра/Народен театар Велес; СМГ Љубљана (MKD, SLO)
20:00 МКЦ Црвена шума/Белоруски слободен театар Лондон (UK)
22:30 Т. комедија Прометеј/Турски театар Скопје (MKD)

27.09. (Недела)
18:00 МНТ Дневникот на лудакот/ Moving Music Theatre Битола (MKD)
20:00 МКЦ Неопланта/ Новосадски театар „Ујвидеки синхаз“ Нови Сад (SRB)
22:30 МКЦ Кој пукаше на 21ви?/Младински културен центар Скопје (MKD)

28.09 (Понеделник)
19:00 МНТ Електра/Македонски народен театар Скопје (MKD)
21:00 МКЦ А каде е револуцијата, стоко?/Монтажстрој Загреб (CRO)

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.