КАКО ДА ОБНОВИТЕ ДРВЕН МЕБЕЛ СО ОЦЕТ И МАСЛИНОВО МАСЛО

Дрвото е најубав материјал за мебел – се согласувате дека дава неповторлива топлина и удобност на секој дом. Но бесправната сеча и неговата употреба во индустриски количини генерираат големи еколошки проблеми во светот.

Најразумниот начин што може да се направи за да не придонесуваме за трошењето, е да го рециклираме дрвото и наместо да се купи нов мебел, да се реновираат старите. Ако по нив има гребнатини или дамки, можете да ги освежите со ленен безир. Но ако немате таков фиксатор, ќе ги рециклирате сосема лесно само со два производи кои ги има во секоја кујна. Така не само што ќе заштедите од купување на нов мебел и ќе придонесете за заштита на природата, но и ќе имате одличен мебел.

[su_slider source=”media: 4110″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”720″ height=”540″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”1″ speed=”0″][su_slider source=”media: 3570″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”680″ height=”340″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″] [su_slider source=”media: 3570″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”720″ height=”380″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″][su_slider source=”media: 1004″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”360″ height=”560″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″ speed=”0″][su_slider source=”media: 157,156,155,154,153,152″][/su_slider]

Начинот е многу едноставен: измешајте еднакви количества оцет и чисто маслиново масло во сад и со четка или мек сунѓер втријте рамномерно во дрвото, па да се добиете единствна нијанса. Резултатот ќе ве изненади! Овој метод е применлив за секаков вид природно дрво – придава благородна боја на мебелот и дрвените додатоци во домот. Можете да пробате најпрво врз страната која не се гледа. Кога ќе се исуши и види резултатот, ќе се инспирирате да продолжите! Практично, нели?

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.