Премиера на монодрамата “Црв” актер Мите Грозданов

Монодрама ” Црв ” во која Мите Грозданов е актер и режисер, по текст на Борче Грозданов, адаптација на лик од романот на Дејан Трајкоски “Вистина. љубов ”
( Рашомонијада)

Костимограф и сценогараф : Владо Ѓорески – Рафик
Тон: Чедомир Младеновски
Декоратер: Перо Ралев
Светло: Митко Ризов

Мал дел од текстот
Вела живеачката се мерела според уми-рачката. Колку
појќе народ на погребо, толку поголем ти бил живото. Како
не бе! Се че биди! Че се наредат и знајни и незнајни, со
некого си се пизмел цел живот, сега му се нажалило па ти
дошол на погреб. Има и такви ида само да чуја нешто ново
на погребите, да се кажи нешто разбрано-недоразбрано, а и
да излеза од дома, да се речи дека имаа некоја обврска, па
да избегаа малку од грижите свои. Оти чоек коа гледа тујѓа
мака, некако, полесно се чувствува. Некои, па, јада без
периз, на умрените демек да им се најдело за душа. Бутаа
во устите ко гладна година, ко да не виделе. Резил. Ебати…
Владо: “ Црв “


мала сцена -Драмски Театар – Скопје

2 ноември 2015 год. во 20:00 час.

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.