Изложба на Зоран Кардула

Зоран Кардула дипломиран Електро инжeнер работи како дизајнер, а сликањето му е хоби. Ова му е прва самостојна изложба на цртежи изработени во туш техника со дигитална обработка. Оваа техника некако го има споено графичкиот дизајн и цртањето и финалниот резултат ќе можете да го видите на оваа изложба. Изложбата ќе содржи 15 дела од кои 10 дела со големина 60×90 цм и 5 дела 35×45 цм. Дел од овие дела веќе ги има објавено на сопствениот профил behanc профил 1 и

 

Изложбата носи наслов “Egant, beautiful, Mystical” и содржи 15 дела во кои доминираат женски портрети (освен една) каде испирацијата ја барал во стилот од 20 години од минатиот век каде  елеганција, мистеријата и убавината се безвременски. Голема благодарност до галеријата Анагор, Студио Кома, Дуле 99, Концепт 37о Публицис за подршката да се реализира оваа изложба.

До сега Зоран имал изложба во Крушево на цртежи од крушевската архитектура, исто така и во Минесота, Америка на новите конструктивисти, Советски постери мој осврт на старите советски конструктивистички  постери од 30 години од минатиот век.

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.