Еве како Јапонците ја задржуваат топлината во зима

Дали сте сонувале за место во кое имате се што ви треба и да ве фаќа мрза цел ден! Јапонската котацу (kotatsu) се состои од едно големо ќебе, ставено на ниска маса, под која има извор на топлина, модерен електричен грејач.

На ова место го собира целото семејство и може да се види во секој јапонски дом, бидејќи се користи како основна греалка во постудените месеци од годината.

Да видиме!

[su_slider source=”media: 4756,4755,4754,4753,4752,4751,4750,4749″ limit=”8″ link=”lightbox” width=”620″ height=”520″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”8″ speed=”6000″][su_slider source=”media: 3570″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”680″ height=”340″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″] [su_slider source=”media: 3570″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”720″ height=”380″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″][su_slider source=”media: 1004″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”360″ height=”560″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″ speed=”0″][su_slider source=”media: 157,156,155,154,153,152″][/su_slider]

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.