Хартиени силуети

Фотографот Рик Маккор (Rick McCor), познат во “Инстаграм” како Paperboyo на оригинален начин “украсува” различни познати знаменитости. Тој засекува разновидни форми од хартија и ги позиционира на преден план пред соодветни објекти, скулптури и урбани пејзажи. Така создава игриви кадри, кои дефинитивно се разликуваат од оние на милионите туристи, кои се снимале таму.

Ајде да ја видиме интеракцијата помеѓу хартиените силуети и урбаните пејзажи.

 

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.