MusaiQ со деби сингл и видео “Со Маки Сум Се Родила”

Мозаично музицирање е според кое делува овој несекојдневен колектив. Музиката која ја креираат претставува легура од стилови поврзани со специфична нишка која всушност е срцето на овој состав. Македонскиот фолклор, како непресушна ризница на инспирација е поводот за оваа храбра преработка на бессмртната “Со маки сум се родила”

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк