Македонскиот бенд MusaiQ премиерно на МРТ1

Македонскиот бенд MusaiQ креира музика која претставува легура од стилови (pop, jazz, rock, jazz fusion, funk, disco, trip-hop, neo – soul, future soul…)  поврзани со македонскиот фолклор. Како непресушна ризница на инспирација храбраta преработка на познатата македонската изворна песна “Со маки сум се родила”, која ќе биде изведена премиерно во петок (27.11.2015) во 20:15 на МРТ 1. 

 

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.