Поема на денот – „НЕ МОЖАМ СЕ ДА ТИ КАЖАМ“ од Маја Филиповиќ

НЕ МОЖАМ СЕ ДА ТИ КАЖАМ

Иако заврши се и да речеме
го дадовме најдоброто од себе можеме,
има во мене немир.
О, не кријам од тебе ништо
што ми се даде, што ќе изгубев
и што да задржам сакам,
единствено она што не го знам
не можам да ти ги кажам.

Стихозбирката „ЧЕКОР КОН НЕКАДЕ“ од Маја Филиповиќ можете да ја најдете на полиците во скопската кафе-книжарница ВЕШТИЦА.

Share Button