Кои се ризиците да се биде со зголемена или прекумерна телесна тежина?

Кои се ризиците да се биде со зголемена или прекумерна телесна тежина? Спред Националните Институти за здравство:

милиони Американци и луѓето ширум светот имаат зголемена или прекумерна телесна тежина. Зголемена или прекумерната телесна тежина доведува до многу здравствени проблеми. Колку повеќе телесни маснотии имате во телото толку повеќе ви се зголемува ризикот од:
холестерол
диабет од тип 2
кардиоваскуларни заболувања
проблеми со дишење
дигестивни проблеми
Дали вие го знаете вашиот Wellness профил?

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.