Интересни факти кои веројатно не сте ги знаеле (прв дел)

1. Ако се дереш без престан 8 години, 7 месеци и 6 дена, ќе произведеш доволно звучна енергија за да се загрее шолја кафе.

2. Човечкото срце кога пумпа крв произведува доволно силен притисок за крвта да шприцне на 10 метри.

3. Бубашвабата може да живее 9 дена без глава, се додека не умре од глад.

4. Ако прдиш непрестајно 6 години и 9 месеци, ќе произведеш доволно енергија со сила на атомска бомба.

5. Мажјакот богомолка не може да се пари додека главата му е поврзана со телото. Женката го започнува сексуалниот чин со откинување на главата на мажјакот.

6. Сомот има преку 27.000 сензори за вкус.

7. Некои лавови се парат преку 50 пати дневно.

8. Удирајќи ја главата во ѕид се трошат 150 калории на час.

9. Мувата може да скокне 350 пати повисоко од должината на нејзиното тело. Тоа е како човекот да прескокне фудбалски стадион.

10. Најсилен мускул во телото е јазикот.

11. Слоновите се единствени животни кои не можат да скокаат.

12. Урината на мачката свети под лампа.

13. Окото на нојот е поголемо од неговиот мозок.

14. Луѓето и делфините се единствени суштества кои имаат секс од забава.

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.