Марко Илиевски, уличен музичар

Тој му дава посебен звук на Скопје. Неговиот глас одекнува речиси секојдневно во центарот на градот, давајќи им убав фон на случајните минувачи кои брзаат некаде, задлабочени во своите мисли. Марко Илиевски е еден од малкумината улични свирачи во Скопје. По професија е Cisco i Microsoft инженер, но музиката и улицата биле попримамливи за него во овој период од неговиот живот…

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=MQqh8HpE9Es” width=”720″ height=”520″ controls=”alt” autohide=”yes” showinfo=”no” rel=”no” theme=”light” https=”yes”][su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?t=303&v=4dK_SEerPQo” width=”720″ height=”520″ controls=”alt” autohide=”no” showinfo=”no” rel=”no” theme=”light”][su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=l5eyLMASbkE” width=”720″ height=”520″ controls=”no” showinfo=”no” rel=”no”][/su_youtube_advanced]

Share Button
dare

dare

Уредник на муабет.мк

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.