КОНЕКЦИЈА Изложба на Жанета Гелевска Велјаноска – Жани

„Конекција“ e насловот на изложбата што сам по себе сугерира симбиоза на најважните вредности во животот, како и во уметноста. Жани ги повикува гледачите на нов поглед на поимот „заедништво“. Со своите дела, како и во животот Жани комуницира продуховеност, промисленост и доследност, овојпат во комбинирана техниката на платно, со вметнување колажи, стари фотографии од минатото заедно со модерните форми од сегашноста.

[su_slider source=”media: 5228″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”280″ height=”380″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”1″ speed=”0″][su_slider source=”media: 3570″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”680″ height=”340″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″] [su_slider source=”media: 3570″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”720″ height=”380″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″][su_slider source=”media: 1004″ limit=”1″ link=”lightbox” width=”360″ height=”560″ responsive=”no” title=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”0″ speed=”0″][su_slider source=”media: 157,156,155,154,153,152″][/su_slider]

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.