ПЕТАР ПАН (Балетска претстава за деца) 20.12.2015

Претстава за деца

Кореограф: Џејмс Амар
Сценограф: Зоран Костовски
Костимограф: Марија Пупучевска
Репетитор: Лора Тарчуговска, Саша Евтимова

Настапуваат балетски солисти и ансамблот на МОБ

Времетраење: 60 минути

ПЕТАР ПАН – Балетска претстава за деца


Петар Пан e лик создаден од шкотскиот романописец и драматург Џ.М.Бeри (1860–1937). Палаво момче кое може да лета и магично одбива да расте. Петар Пан го поминува своето бескрајно детство во авантури на малиот остров, Недојдија, како лидер на неговата банда „Изгубените момчиња“, заедно со сирени, Индијанци, самовили и пирати, и одвреме-навреме сретнувајќи необични деца од надворешниот свет.

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.