Fit Academy MK: Која е моќта на протеинот?

Ако сакате без многу напор да изградите одлично тело, да намалите телесна тежина или да бидете повитални и здрави,  обавезно конзумирајте ПРОТЕИНИ.

Протеинит е основен грабен елемент за оформување на секоја клетка и е клучен елемент  за градење добра телесна композиција.

Ако јадете многу калории, јаглехидрати и лоши масти без доволно протеини,  бидете сигурно дека процесот на мускулен раст ќе биде успорен.

Дневно внесувајте од 80- 100гр проетин (за жени)  и 100-120гр(за мажи)

Јадете повеќе протеин кога слабеете и внесувајте помалку јаглехидрати, така нема да страда мускулот и ќе ја врши функцијата на топење на телесни маснотии.

Бројте колку протеини внесувате во текот на денот

Користете протеински прав од сурутка која содржи аминокиселини и соја која го зајакнува имуниот систем и е богата со глутамин,

Обидете се 50% од внесот на протеини да биде преку протеински прав за да ја забрзате абсорбцијата во мускулите.

После вежбање обавезно внесете протеи кој ќе му даде квалитетен опоравак на мускулот.

Нека биде едноставно. Јадете 5-6 оброка во текот на денот во кои има протеини. Така нема да чуствувате глад, ќе имате доволно енергија и телото ќе топи масти.

** За било какви информации и стручни консултации контактирајте  на Fit Academy MK

Share Button

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.